• ontdek de kracht van creativiteit en samenwerking

    Ontsnap naar verbinding

    Maak een escape room en doorbreek stigma's rondom mentale gezondheid

    Meld je aan

– inschrijving gesloten –

Wil jij een escape room maken en stigma’s rondom mentale gezondheid doorbreken?  

Dit is je kans! Wij zijn op zoek naar deelnemers tussen de 20 en 35 jaar die in behandeling zijn (geweest) voor hun mentale gezondheid. Woon jij in (de buurt van) Utrecht en wil jij hiermee op een creatieve manier aan de slag gaan? 

Wat kun je verwachten?  

Samen creëren  

Samen werk je aan een spannende en verhalende escape room die zorgt voor begrip en verbinding omtrent mentale gezondheid. 

Toffe workshops  

Profiteer van 6 inspirerende gratis workshops waarin we zowel creativiteit als belemmeringen van mentale gezondheid in behandelingen onderzoeken.  

Impact maken  

Bouw iets waardevols en doorbreek stigma’s rondom mentale gezondheid. 

Tijdlijn

Kick-off | escape room spelen+ introductie

Workshop 1: Analyse

Workshop 2: Storytelling

Workshop 3: Puzzels ontwerpen

Workshop 4: Decor &puzzels maken

Workshop 5: Prototyping

Eindfeest

Nodig al je vrienden & familie uit om de escape room te komen spelen!

Belangrijk om te weten

  • Exacte data, tijden, locaties etc. krijgen deelnemers te horen via de mail. 
  • Meer informatie over het gehele project zal worden verteld tijdens de Kickoff bijeenkomst.
  • Het is van belang dat je op de geplande data aanwezig bent bij de workshops.  
  • Het project is geen hulpverleningstraject, maar een project waarin we via cultuur maken de belemmeringen van mentale gezondheid onderzoeken en daar verbetering in proberen aan te brengen. Dit betekent dat we in de bijeenkomsten niet kunnen ingaan op individuele behandelvragen. Wanneer je merkt dat er persoonlijke thema’s getriggerd worden en daar belemmeringen in ontstaan voor deelname aan het project laat het ons dan weten en neem contact op met je eigen behandelteam. Wij kunnen hier geen verantwoordelijkheid in dragen.

Aanmeldprocedure 

Jouw aanmelding wordt bekeken en je ontvangt een bevestiging van inschrijving. We zullen ruim voor de eerste workshop via de mail contact met je opnemen om je te laten weten of je uitgenodigd bent voor een kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten via Teams. Na dit gesprek zullen we je via de mail laten weten of je met ons op avontuur gaat in dit bijzondere project!  

De workshops van het project ‘Ontsnap naar Verbinding’ zijn volledig gratis om aan deel te nemen.

– inschrijving gesloten –


Wil jij meedenken in de klankbordgroep?

Word een waardevol lid van onze klankbordgroep en deel jouw inzichten! We koesteren diverse perspectieven en zoeken enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de ontwikkeling van deze bijzondere ervaring. Gedurende vier sessies van ongeveer 2 uur krijg je de kans om te reflecteren op wat de ervaringsdeskundigen hebben gecreëerd. De klankbordgroep is ook van harte welkom om deel te nemen aan workshops en het afsluitende feest. Jouw deelname is geheel vrijwillig en kosteloos. Maak deel uit van iets unieks en meld je nu aan via: info@lalev.nl

Over de makers

Studio Wervelstorm, opgericht door Marleen Gubler, specialiseert zich in het ontwikkelen van unieke belevenissen die de doelgroep op een interactieve wijze in contact brengen met maatschappelijke vraagstukken. Door innovatieve vormen van cultuurmaken, zoals het ontwerpen van escape rooms, interactieve games en experiences, staat de ervaring van de doelgroep centraal.  

Lisa van den Boom, orthopedagoog generalist en gedragswetenschapper bij Koraal, leidt diagnostiek en behandeling voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking en psychische problemen. Als eigenaar van La Lev richt ze zich op creatieve middelen voor psycho-educatie in de zorg en empowerment van vrouwen. 

In dit project slaan Marleen Gubler en Lisa van den Boom de handen ineen om jongeren te begeleiden op een reis van zelfontwikkeling en cultuur maken. Samen ontwerpen ze een escape room die de werelden van zorg en design integreert om op zoek te gaan naar verbinding. 

Met dank aan