Duik via een escape game in de geschiedenis van het Utrechtse Villa Jongerius

Escape game / Fun experience

Villa Jongerius in Utrecht bestaat uit twee een uniek Rijksmonumenten (Villa en Kantoor) gebouwd in de jaren ’30, die sinds enkele jaren wordt verhuurd als congres- en vergaderlocatie voor de zakelijke markt.  Villa Jongerius is eigendom van een familie Stichting bestaande uit nazaten van Jan Jongerius en de exploitatie wordt in eigenbeheer uitgevoerd.

Ontdek het verleden van Villa Jongerius: speel de interactieve escape game

 

Escape game

Om alle familieleden en (achter)kleinkinderen te boeien en binden aan de Stichting, heeft Studio Wervelstorm een escape game ontwikkeld. Het doel was om met name de jongere generatie op een eigentijdse manier te informeren over hun eigen familiegeschiedenis. Daarom is er interactief verhaal ontwikkelt om de geschiedenis door te kunnen geven, en de (achter)kleinkinderen meer (emotioneel) te betrekken bij het complex.

Storytelling

Voor deze escape game hebben we verschillende brainstorms en co-creatiemeetings gehad met de Stichting en familieleden, om zo samen met onze storyteller een goed verhaal neer te zetten. Er is gebruik gemaakt van echte authentieke verhalen, quotes en theaterstukken, die we voor het spelelement gecombineerd hebben met een fictieve bedreiging voor de twee monumentale gebouwen. Het doel? Houd beide monumenten in handen van de familie Jongerius.

 

Mee op missie

Aan de hand van de waardes die leidend zijn voor het geschiedenisverhaal van Jan Jongerius, word de speler meegenomen in de missie. Omdat de Villa Jongerius niet zomaar een gebouw is – beide monumenten zijn door Jan Jongerius zelf is ontworpen in de jaren 30 – is er in het spel gebruikgemaakt van de bijzondere ruimtes, die aan elkaar gekoppeld zijn door middel van spelelementen.

 

Naar alle projecten