Duik via een escape game in de geschiedenis van het Utrechtse Villa Jongerius

Escape game / Fun experience

Villa Jongerius in Utrecht is een historisch pand gebouwd in de jaren ’30, dat inmiddels wordt ingezet als evenementenlocatie en vergaderplek. De villa heeft een Stichting, die wordt gerund door de familie. De wens was daarom ook dat deze stichting in handen zou blijven van de familie. Het huidige bestuur is vrij op leeftijd: er moet vervanging komen. 

Ontdek het verleden van Villa Jongerius: speel de interactieve escape game

 

Escape game

Om een plek in het bestuur aantrekkelijker te maken voor de andere familieleden en (achter)kleinkinderen, heeft Studio Wervelstorm een escape game ontwikkeld.Aanvankelijk hadden de andere familieleden namelijk weinig binding met hun eigen familiegeschiedenis. Daarom wilde het huidige bestuur graag een interactief verhaal om de geschiedenis door te kunnen geven, en de (achter)kleinkinderen meer (emotioneel) te betrekken.

Storytelling

Voor deze escape game hebben we verschillende brainstorms en co-creatiemeetings gehad met het bestuur en andere familieleden, om zo samen met onze storyteller een goed verhaal neer te zetten. Er is gebruikgemaakt van echte verhalen, quotes en theaterstukken, die we voor het spelelement gecombineerd hebben met een fictieve bedreiging voor het monumentale gebouw. Het doel? Houd het monument in handen van de familie Jongerius.

 

Mee op missie

Aan de hand van de waardes die leidend zijn voor het geschiedenisverhaal van Jan Jongerius, word de speler meegenomen in de missie. Omdat de villa zelf niet zomaar een gebouw is – het is een rijksmonument dat door Jan Jongerius zelf is ontworpen in de jaren 30 – is er in het spel gebruikgemaakt van de bijzondere ruimtes, die aan elkaar gekoppeld zijn door middel van spelelementen.

 

Naar alle projecten