Houd in deze online escape room Leeuwarden uit de handen van De Blauwe Leeuw

Escape room / Fun experience

Ontsnap uit de mysterieuze gemeentelijke kamer vol uitdagende puzzels en raadsels

In de coronatijd wilde de Gemeente Leeuwarden graag een online escape room voor hun medewerkers, waarbij de enige ontwerpeis was dat het over de stad moest gaan én dat het geschikt was voor de brede doelgroep – van ambtenaren tot conciërges.

 

Storytelling: de geschiedenis van de stad


Op basis hiervan hebben we gekozen om een aantal iconische plekken uit te lichten: het Pier Pander Museum en de bijbehorende Tempel, de Oldehove, de Burgemeesterskamer en onder (!) de Vrouwenpoortsbrug. Samen met onze storyteller zijn we diep in de geschiedenis van Leeuwarden gedoken om een interactief verhaal te bedenken dat aansloot bij de wensen van de gemeente.

De dreiging van de Blauwe Leeuw

In de online escape room is er een dreiging: de bende De Blauwe Leeuw wil de stad overnemen. Aan de speler de taak om Leeuwarden uit de handen van de bende te houden. In het spel verplaats je je langs de iconische plekken in de stad, die zijn vastgelegd door middel van 360 graden fotografie. Voor deze online game hebben we een handgetekende en geanimeerde interactieve kaart ontwikkeld waarmee de speler van plek naar plek beweegt. Je loopt er dus echt middenin!

 

Offline en online spelelementen


Ook heeft Studio Wervelstorm gebruikgemaakt van acteurs, droneshots en filmfragmenten, in combinatie met offline spelelementen. Er werd bijvoorbeeld een envelop met handgemaakte zegel thuisgestuurd, die in het online spel gebruikt moest worden. Door de variatie in offline en online elementen, puzzels en locaties is deze escape game geschikt voor de brede doelgroep. Duidelijk om te begrijpen, maar uitdagend genoeg om het gevoel van overwinning te voelen aan het einde van de missie.

 

 

Naar alle projecten