Snuffel in de cel van beruchte criminelen tijdens escape room The Diamond Heist

Escape room / Fun experience

In The Diamond Heist ben je een meesterdief die een kostbare diamant moet stelen

Voor Festival de Escapade ontwierp Studio Wervelstorm een flash escape room in gevangenis Wolvenplein. Festival De Escapade wordt georganiseerd door 4 liefhebbers uit het vak. Samen hadden zij het idee om een dag lang spellen te spelen. Maar waarom enkel met zijn vieren als het ook met iedereen kan? Een festival waarbij je kunt escapen, bordspellen spelen, apenkooien en pubquizzen. All you can play.

Het verhaal

In deze escape room word je ondergedompeld in de wereld van de broers Harry en Charles Quant. Deze broers zijn van kleine deugnieten uitgegroeid tot meesterdieven. Op hun jonge leeftijd van tien jaar wisten ze al de sloten van hun kamers te openen met behulp van een paperclip. Op de middelbare school slaagden ze erin om de kluis te kraken waarin de examens werden bewaard. En op hun vijfentwintigste pleegden ze een gedurfde overval op een bank, waarbij ze genoeg goud en juwelen buitmaakten om jarenlang van te kunnen leven. De broers, die bekend stonden als Big Harry en Little Charlie, waren ware meesterdieven. Ze werkten altijd samen, zonder geweld, en maakten gebruik van slimme trucs om hun doelen te bereiken. Hun acties verliepen vlekkeloos, tot recentelijk.

Charles was het zat dat Harry altijd de baas speelde, vooral toen Harry de volledige opbrengst opeiste van hun laatste overval, genaamd “The Ephemeral Diamond” oftewel “De Ongrijpbare Diamant”. Het is hoog tijd om de zaken recht te zetten, maar Charles kan niet op tegen de beveiligingsmaatregelen die zijn broer heeft genomen. Wat moet hij nu doen? Charles heeft hulp nodig! Kan jouw team erin slagen om deze kluis te kraken en de diamant terug te veroveren?

 

 

Naar alle projecten