Link

social design

 

 Link is een vernieuwend memoriespel en is ontwikkeld voor én door vluchtelingen en Nederlanders. Link is Latijns voor verbinden en het spel staat dan ook in het teken van verbintenis. Het een communicatiemiddel dat effectief kan worden ingezet om Nederlanders en vluchtelingen van elkaars taal, cultuur en gewoontes te laten leren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 text

 

 

 

 

 text

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link is ontstaan tijdens vrijwilligerswerk op Kos, in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Daar waren grote en kleine problemen aanwezig: de taalbarrière, de verveling, de hiërarchie die heerste tussen hulpverleners en vluchtelingen en de nutteloosheid die vluchtelingen voelden.

 

 

 

 

 

 

Marleen – oprichter studio wervelstorm – stelde haarzelf de vraag: ‘wat kan ik als ontwerper verbeteren aan de situatie, nu, ter plekke?’ Toen ontstond het idee voor Link. Tijdens het spelen werd de taalbarrière doorbroken maar het spel had nog een groter effect: de vluchtelingen voelden zich weer nuttig en gelijkwaardig. Iets kleins kan een veel groter effect hebben dan verwacht.

Link laat vluchtelingen en Nederlanders elkaar leren kennen

 

Terug in Nederland is Link verder ontwikkeld.
Het prototype van Link wordt op dit moment al in AZC’s in Drenthe gespeeld.
Voor Link is Studio Wervelstorm echter blijvend op zoek naar partners, vertalers, investeerders, organisaties en sponsoren.
Wil jij met ons linken? Neem gerust contact op.