Zie de paddenstoelen fluisteren bij Magic Mycelium op Into The Woods

Fun experience

Ontdek de magie van de natuur met Studio Wervelstorm’s Magic Mycelium installatie

De natuur is groter dan wij allemaal. Magic Mycelium is een magische beleving voor bezoekers van Into The Woods. Het is een lichtinstallatie bestaande uit 3D-geprinte paddenstoelen, die de bezoeker meeneemt naar een totaal andere wereld. Want paddenstoelen bloeien overal om je heen – de oudste en de jongste, de grootste en de kleinste.

‘We brachten leven op aarde. Wij zijn de wijsheid van een biljoen jaar. Wij zijn creatie. En regeneratie. Wij zijn paddenstoelen.’

Paddenstoelen communiceren met elkaar met behulp van ondergrondse draden die veel weghebben van menselijke zenuwcellen. Ze wisselen elektrische signalen uit. Die massa draden heet een mycelium. Een mycelium heeft meer netwerken dan onze hersenen. Het werkt op dezelfde manier met elektrolyten en elektrische impulsen. Ze vormen enorme verbanden, als een groot web dat door het bos groeit. Ook bomen communiceren via het mycelium. Het web verbindt de ene boom met de ander. Onze taak is om de taal van de natuur te begrijpen. Verdwaal in de magische communicatie tussen het mycelium netwerk en het ecosysteem. Zie je ze fluisteren?

 

Behind the scenes

 

Naar alle projecten