Online escape room Expeditie Bertken: ervaar de Jacobikerk in 360 graden

Escape room / Fun experience

Ontdek het verhaal van Zuster Bertken in een off- en online escape room

Het ontstaan

Begin 2020: de hele wereld ging op slot. We konden niet meer met elkaar in een ruimte zijn. Geen bedrijfsuitjes, geen familiefeesten, niets. Daarvoor is Expeditie Bertken in het leven geroepen: een online escape room in combinatie met een experience box met analoge spelelementen. Meer dan 10.000 spelers speelden onze online escape room in teams van 4 tot 8 personen.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de Utrechtse non Suster Bertken, die zich 57 jaar (1457-1514) lang heeft ingemetseld in de Utrechtse buurtkerk. Het spel neemt je mee in de Jacobikerk waar je door verschillende ruimtes kunt lopen door middel van 360 graden fotografie. Je komt op plekken die je anders niet zou kunnen zien, zoals tussen het dak tussen de gewelven in de kerktoren.

De experience

Elke verdieping hoger is een nieuwe puzzel. Het uiteindelijke doel? De klok luiden. Pas als de klok is geluid, heeft Suster Bertken rust. Het unieke van deze escape room is de combinatie van online wereld en de analoge spelementen die je ontvangt. Voor dit spel is bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van schaduwpuzzels. En een extra uitdaging: alle spelers hebben andere informatie ontvangen. Je hebt elkaar dus echt nodig om de missie te voltooien.

“Dit is de eerste online activiteit in de coronatijd die écht leuk was en ons team verbond. Doordat je elkaar nodig hebt om de puzzel te kunnen lossen en je daadwerkelijk fysieke offline elementen hebt, zit je helemaal samen in de ervaring.”
Onno van der Veen, Ideate

Bekijk de trailer video

Naar alle projecten