Positieve gezondheid en beweging stimuleren met Playful City

Serious gaming / Social design

Playful City: drie concepten om gezondheid en beweging te bevorderen

In samenwerking met Springlab werd Studio Wervelstorm door gemeente Utrecht gevraagd om Playful City concepten te ontwikkelen voor het nieuwe Beurskwartier in Utrecht. Deze concepten staan in het teken van een stimulans voor positieve gezondheid en beweging. Er zijn drie concepten ontstaan: Up Utrecht, Positive Sound & Playroute.

 

Up Utrecht

 

Steden worden steeds voller en wegen steeds drukker. Waarom maken we niet meer gebruik van de ruimte in de lucht? Met Up Utrecht dromen we over een revolutionaire stad in de lucht. Flatgebouwen die met elkaar in verbinding staan door wandelroutes op hoogte, die zo de stad verlichten. Je waant je letterlijk en figuurlijk in de hoogte. De paden bieden daarnaast een nieuwe plek voor meer groen in de stad. Loop je helemaal naar boven? Dan kom je bij de groene geheime tuin.

Positive Sound

Geluid speelt een grote rol in onze gemoedstoestand. We worden rustig van natuurgeluiden, en van opzwepende muziek gaan we tot het uiterste in de gym. Met Positive Sound gaan we van hoogspanning naar ontspanning. In een interactief speelveld in de openbare ruimte, met camera’s en sensoren, produceer je geluid met je lichaam. Het geluid reageert namelijk op de bewegingen en interactie van de spelers. Zo voegen we een nieuw, aangenaam en positief geluid toe aan de openbare ruimte.

Playroute

 

Stilzitten is het nieuwe roken. Genoeg dagelijkse beweging heeft veel positief effect op onze fysieke en mentale gezondheid. Het concept ‘Playroute’ daagt daarom uit tot meer beweging. De planroute bestaat uit tien elementen en duurt in totaal 30 minuten. De tien elementen zijn allemaal speelse objecten en activiteiten die uitnodigen tot beweging. Om langdurig gebruik te bevorderen, kun je ook je scores bijhouden in de bijbehorende app – en je vrienden uitnodigen en ze verslaan in de Playroute.

.

 

Naar alle projecten