Switch maakt kinderen bewust van een eerlijk en duurzaamer leven

Serious gaming / Social design

 

 

 

Switch is een ‘multifunctional sustainable game’. Het spel draait niet alleen op energie afkomstig van de zon, maar ook van appels, bananen, tomaten, aardappels…en nog veel meer! De doelgroep van Switch is kinderen in en rond het basisonderwijs. Binnen dit project streeft Studio Wervelstorm naar de bewustwording van deze kinderen over eerlijk en duurzaam leven. Want hoe cliché het ook klinkt: kinderen zijn de toekomst.

 

 

 

Het bord van Switch is een wereldkaart. Het spel vraagt haar jonge spelers om lichten in de wereld aan te ‘switchen’ en eerlijk over de landen te verdelen door gebruik te maken van verschillende vormen van duurzame energie. Kinderen leren hierdoor over wereldproblemen en hoe wij als mensen kunnen helpen om deze op te lossen. Want als er een lampje kan branden door middel van een aardappel, wat is er dan niet allemaal nog meer mogelijk?

 

 

Noord Design Award
Zaterdag 8 oktober 2016 vond de finale voor de Noord Design Award plaats in de Ondernemersfabriek te Assen, waar 8 finalisten met hun project streden om deze felbegeerde titel. Studio Wervelstorm heeft bij deze wedstrijd de juryprijs in de wacht gesleept.